Vi har ett problembarn

Följ min blogg med bloglovin

Det gäller att inte slå ner röven när man kommer hem från jobbet. Har man 4 hundar så är det ingen risk att man tillåts göra det.

Jag startade upp med Lux, vårt problembarn, han fick första vändan. Han är bättre i benet, helt klart. Han gick sin korta vända som tar max 15 minuter, i koppel och i skritt. Han markerade ingenting under hela promenaden om man bortser från två steg där jag tyckte att det kom en markering, men jag är inte helt säker. Under ett par meter så for han iväg i trav med sträckt koppel, han hade ordentligt motstånd och inte heller då markerade han. Han lyckades naturligtvis med några travsteg utan motstånd också och då såg jag att han fortfarande markerade på vänster fram. Men som sagt, han är bättre och det går framåt.
Måste bara komma på hur f*n jag ska få honom att sluta slänga sig upp för trappan till lägenheten. Får väl hålla i halsbandet av bara attan för det hjälper inte att hålla emot i kopplet för då far han runt som en skållad iller och risken för att han ska dra upp skadan igen är uppenbar.

Sluggo fick andra vändan, jag och Huggster var ute i drygt en timme. Tänk vad kul det är att få vara ensam med matte ;)
Sluggo var alldeles salig och visste inte riktigt hur han skulle bete sig för att visa mig hur kul han tyckte att det här var.
Vi körde lite lydnad i mitten av promenaden och Sluggo var ärtig så att det dånade om det. Skitkul var det.

När vi kom hem så var det dax för utfordring av odjuren (husse i huset tog hand om Knutte och Nikkis promenader).
Hungriga som vargar var dom, precis som vanligt.

Jag sätter mig sedan ner för att käka, hade gjort i ordning tonfiskröra, kokt ägg, knäckebröd och kaffe.
Käkade och ställde undan lite tonfiskröra till husse på bänken.
Hör att något är på gång ute i hallen, jo då… det är problembarnet som är i full action. Nu är det hallmattan (dyr som satan) en sådan där matta som suger åt sig all skit bara man går över den, som får sätta livet till. Fattar inte att den kan vara så jäkla god …

Jag far ut och får tag i Lux och säger till honom på skarpen och lägger ner mattan på golvet igen. Tar en microsekund och så ligger hundfan där och tuggar igen. Bara att ta bort mattan.

Sätter mig sedan här framför datorn för att göra det här inlägget i bloggen, det tar en liten stund, Lux blir uttråkad och kommer in och biter mig i armen, det gör skitont! Satans hundjäkel! Tänk att det ska vara så mysigt att bitas med framtänderna.

Husse ropade från köket: ”Vad har hänt här?” och ”Vad är det där?” Tänkte i mitt stilla sinne, ska det vara så svårt att räkna ut vad som står på bänken?
Går i alla fall ut i köket och ser förödelsen. Tonfiskröran som jag så snällt sparat åt husse är utskvätt över hela bänken, spisen och det ligger klickar av den i rabarberkrämen jag kokat.
Problembarnet Lux har varit framme igen. Denna gång på köksbänken. Det blir lätt så att det skvätter som satan när man är tvungen att slicka i sig tonfiskröra istället för att äta med gaffel.

Vet inte riktigt hur jag ska stå ut med denna hund under resten av veckan när han ska vara i stillhet.
Må Gud ha förbarmande över mig!

Tagged with:
 

Recent Entries

 • Länkar

 • 2 Comments

  1. Annette skriver:

   Hejsan och tack för din kommentar på min blogg. Ville kika in och berätta för dig att, min MRI undersökning gick kanonfint :) och jag är sååå glad så. Den undersökningen du beskriver heter CT röntgen och den är betydligt mindre obehaglig och görs snabbare.
   Sen vill jag bara säga, vilken helt underbar blogg du har…här får du dras med mig varje dag i fortsättningen. Ha en skön kväll/Annette

  2. Henrik Olsson skriver:

   Det är nästan som att jag själv skrivit bitar av detta inlägg. Trots åtskilliga tillsägelser så fortsätter ”vissa” att göra vad dem inte får – för regeln som gäller är: ”Ser inte husse är det ok…”

   Hundarna har en egen hundlucka in i huset… och det är ofta man hittat stekspadar, bestick, glas, tallrikar… tom gallret från golvbrunnen i duschen ute i hundgården… :P

   Hoppas att du får en lugn kväll i alla fall! :)

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu