Fotbollshuligan


Familjens egen lilla fotbollshuligan hittade en riktig skatt idag under morgonpromenaden.

Vi tog en vända förbi Årsta IP som är Hammarbys träningsplan. Husse i huset är ju Bajen Fan, så det är en självklarhet att även Knutte är Bajen Fan och då MÅSTE man ju bara lägga in Årsta IP i promenadprogrammet.
Tydligen har det gått lite ”hett” till på Bajens träning, alternativt orkade ingen av de som tränade springa efter alla bollar, för en av fotbollarna låg inne i skogskanten och den hittade då Knut von Krut. Jesus så lycklig han blev. Fotbollar är Knuts liv, han bara älskar dom. Det verkar som om han tycker att det är en alldeles perfekt storlek på dem (tennisbollar är inte alls lika intressant).

Försökte bogsera Knutte förbi fotbollen men det var lögn i helvete. Försök själv dra en 50 kilo tung klump som slagit ner alla fyra fötterna i marken och bara gör sig så tung som en rottishane kan. Knut tänkte fan i mig inte överge fotbollen. Den var hans.

Han fixade och trixade, gapade och tryckte bollen mot marken och helt plötsligt står han där med bollen i käften och rumpan går som besatt på honom. Han höll på att svimma av ren pur glädje. Han hade lyckats! Insåg att slaget var förlorat, vi skulle inte komma därifrån om inte Knut fick stjäla denna boll.

Ja, ja… tänkte jag ”han är ju ett stort FAN och eftersom han inte är så intresserad av autografer, så är väl det här ett bra substitut för det”. Sagt och gjort, jag och Knut knatade iväg hemåt. Det gick fort, för nu var det tydligen otroligt viktigt att snabbt bärga och rädda det otroliga fyndet till flockens lya. Det var bara att hålla fast i kopplet och hänga på över stock och sten. Hundmötena med andra kaxiga hanar var inga som helst problem, Knut såg dem inte, han var bara fokuserad på att få hem denna underbara grej.

När vi kom hem så bar det av, rakt in i sovrummet och upp i sängen med fotbollen. När han ligger där så inser jag att det kanske inte står ”helt rätt till”. Knutte lägger båda tassarna på bollen och ruckar, bollen sitter kvar i munnen. Jag kikar lite närmare… Har han fastnat? Jajjemensan! Knutte har i sin iver att få in fotbollen i munnen (hårt pumpad fotboll) lyckats trycka in bollen och kilat fast den med käkarna helt uppspärrade. Det här innebar då att bollen satt som gjuten i käften på Knut. Det var bara för mig att ta tag i fotbollen med båda händerna och vicka och rucka den från sida till sida och efter en liten stund så ploppade det till och huggisarna släppte sitt grepp om dyrbarheten. Knutte… han var lika strålande glad under hela operationen. Gjorde tydligen ingenting att bollen fastnade i käften, det var ju Bajens A-lag som sparkat runt med den ;)

 

Recent Entries

 • Länkar

 • 5 Comments

  1. tara skriver:

   söööööt hund!!

  2. Henrik Olsson skriver:

   Haha =P

  3. Henrik Olsson skriver:

   Visst är det härligt att ha hund!! =)

  4. Henrik Olsson skriver:

   Jo, visst är det roligt med bollar oavsett om det är luft eller inte i dem :P Ibland när man strosar runt här hemma på tomten så hittar man bitar av bollar från forna tider. Gömda eller glömda i buskar, bakom stenar och så vidare… :)

  5. Henrik Olsson skriver:

   Bollar är alltid roligt! =)

   Fast här hemma är det svårt med bollar. Varje fotboll har en livslängd på ca 1,5 minuter innan man hör ett mystiskt pysande. Tänkte vara smart en gång och köpte en basketboll. Dem är ju både större och hårdare.

   Det tog 3 minuter… och efter några minuter var den i delar…

   Idag använder leker de nästan bara med pinnar och homogena gummibollar. Kanske också en och annan stekspade… :)

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu