The winner takes it all


Kanske inte riktigt då, men han var jätteduktig på utställningen. Jag fick däremot lite skäll av vår uppfödare för att jag inte lärt honom stå på kommando. Vad förväntar hon sig, hon kan inte få allt ;)

I vilket fall som helst, vi blev upplockade strax efter 7 igår morse och stack iväg till Österbybruk.
Naturligtvis var vi ute i sista sekund, så vår käre uppfödare fick ta Lux med alla papper och rusa in via vaccinationskontroll och bort till ringen. Han var snabbt inne så jag fick tyvärr inte fram kameran, så några bilder från ringen finns det inte.

I Lux’s klass var dom bara två. Domaren, en Belgiska, var stentuff och meddelade omgående att hon inte accepterade dubbelhandling och inte heller hundar som gör utfall mot andra hundar eller människor.
Först ut var då Lux. Han var lite stissig (gud så konstigt eftersom han har vilat i en vecka) och tyckte väl inte att han skulle stå still. Lux uppfödare berättade för domaren att det här var hans första utställning och domaren sa då ”Någon gång ska väl vara den första och han vill ju bara kela ju”.

När sedan Lotta skulle springa med Lux så laddar den andra hannen och gör ett ”herre-jösses-utfall” mot Lux. Domaren tvärvände, körde upp handen i luften och tecknade en nolla med tumme och pekfinter och skrek ”Out of the ring, the dog i disqualified!”.

Lux han travade på, helt obekymrad, han tittade inte ens till när den andra hunden slängde sig ut mot honom. Men det kanske inte är så konstigt, han är ju van vid Nikki, Sluggo och Knutte, dessutom var han överlycklig över att äntligen få röra på sig. Han passade till och med på att lägga in lite träning. Det var nästan så att jag fick en tår i ögat när han visade upp linförighet, med full kontakt i trav.

Det hela slutade med att Lux fick en ”etta” med HP och han blev ju också klassvinnare eftersom den andra hunden diskvalificerades. Domaren sa att hon inte gav CK då han inte ännu är färdig i kroppen då han är så ung. Jag lägger upp kritiken lite senare idag.

 

Recent Entries

 • Länkar

 • 6 Comments

  1. シャネルスーパーコピー skriver:

   18世紀末から、付け加えてスリムの財布コピー服が取って代わった後にに衣服の持つ波浪型スカートがあって。
   提供します時計コピーシャネルスーパーコピー最新のイベント。
   最初に魚のメッシュのバッグは勢いに乗じて起きて。
   丈夫だで最初を受けてその財布通りにして、時計コピー精密な準の表を作成する目的を読みやすいですと
   名実ともに備わる”かばんのシャネルスーパーコピー財布装飾”になります。
   当社の時計コピー商品は絶対の自信が御座います!

  2. Kicki skriver:

   grattis!!…va kul!!

  3. Maria skriver:

   SV: till Micke
   Skulle inte tro det ;)
   Om Lotta vill kuska runt så får hon det, men jag sätter personligen inte min fot i ringen ;)

  4. Superemma skriver:

   Inte ofta man ser den rasen med så fina bakben längre, jättefin hund du har

  5. Micke skriver:

   Grattis!
   Nu när det gick så här bra lär väl du få blodad tand och fara land och rike runt för mer rosetter.

  6. Malin skriver:

   Härligt!! Grattis till bra resultat på första utställningen!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu